Cerkak Bahasa Jawa, Biografi Ahok Basuki Tjahaja Purnama


Cerkak Bahasa Jawa, Biografi Ahok Basuki Tjahaja Purnama, Basuki Tjahaja Purnama lair ing Manggar, Belitung wetan, 29 Juni 1966, umur 48 taun, utawi paling dipuntepang kaliyan timbalen Ahok, yaiku Gubernur DKI Jakarta ingkang menjabat ket 19 November 2014.

November 14, 2014, Ahok diumumake resmi dadi panggantos Gubernur Jakarta Joko Widodo, liwat rapat paripurna khusus ing Gedung Parlemen Jakarta. Basuki resmi kalantik dados Gubernur Jakarta Jokowi Presiden ing tanggal 19 November 2014 ing Istana Negara sawise porsi minangka Plt Gubernur saka tanggal 16 Oktober November 19, 2014.

Biografi Bahasa Jawa Ahok Basuki Tjahaja Purnama
Gubernur Jakarta "Ahok" Basuki Tjahaja Purnama.

Panjenenganipun punika Tionghoa pisanan lan Protestan Kristen pisanan sing nindakake posisi. Basuki wis dadi Deputi Gubernur DKI saka 2012-2014 gawan Joko Widodo minangka gubernur.

Sakderenge Basuki iki anggota Komisi II Perwakilan 2009-2014 periode Partai Golkar nanging ngunduraken dhiri ing 2012 sawise maju dadi wakil gubernur Jakarta Pemilihan Umum 2012.

Dheweke uga wis dadi Bupati Belitung Timur periode 2005-2006. Panjenenganipun punika etnik Cina pisanan sing dadi Bupati Belitung Timur. Ing 2012, wong mau banjur mlayu wakil gubernur Jakarta dipasangake karo Joko Widodo, Walikota Solo.

Profil Bahasa Jawa Ahok Basuki Tjahaja Purnama

Basuki uga seduluré sesepuh Basuri Tjahaja Purnama, Belitung Timur Bupati (Beltim) 2010-2015. Ing Jakarta pemilihan gubernur 2012, padha menang Pemilu karo persentasi saka 53,82% saka voting.

Pasangan iki nominasi dening Partai Indonesia Demokrasi Perjuangan (PDI-P) lan Partai Gerakan Indonesia Raya (Gerindra). September 10, 2014, Basuki mutusaké kanggo njaluk metu saka Gerindra amarga ing antawisipun bedo pendapat.

Gerindra ndhukung pemilihan mboten langsung nalika Basuki lan saperangan pemilihan kepala daerah liyane milih kanggo nolak amarga ketoke "nyababaken" demokrasi ing Indonesia. Basuki nerusake posisi Plt Gubernur Jakarta tanpa dhukungan saka partai (sawijining) kanggo Ngurutake piyambak disumpah minangka Gubernur Jakarta ing tanggal 19 November, 2014.

Ing Juni 1, 2014, amarga Gubernur Jakarta Joko Widodo njupuk kanggo dadi calon presiden wonten ing pemilihan umum saka Presiden Indonesia ing 2014, Basuki Tjahaja Purnama resmi dadi Plt Gubernur Jakarta. Sawise kang kapilih ing Pemilu presiden 2014, tanggal 16 Oktober, 2014 Jokowi resmi ngalah minangka Gubernur Jakarta. Kanthi otomatis, Basuki dadi Gubernur Jakarta.

Jika Anda terbantu dengan informasi ini bagikan ulasan ini ke teman-teman di FB atau Twitter. Siapa tahu mereka sedang membutuhkan informasi terkait Cerkak Bahasa Jawa, Biografi Ahok Basuki Tjahaja Purnama.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa, Biografi Ahok Basuki Tjahaja Purnama