Cerkak Bahasa Jawa Tentang Jokowi


Cerkak Bahasa Jawa Tentang Jokowi - Joko Widodo utawa sing akrab disapa Jokowi lair neng Surakarta, Jawa tengah, 21 Juni 1961, umur 53 taun, yaiku Presiden menyang-7 Indonesia sing anyak menjabat ket 20 Oktober 2014. dheweke kepileh bareng wakil Presiden Muhammad Jusuf Kalla jero Pemilu Presiden 2014.

Jokowi tau menjabat dadi Gubernur DKI Jakarta ket 15 Oktober 2012 nganti 16 Oktober 2014 didampingi Basuki Tjahaja Purnama dadi wakil gubernur, lan wali kutha Surakarta (Solo) ket 28 Juli 2005 nganti 1 Oktober 2012 didampingi F.X. Hadi Rudyatmo dadi wakil wali kutha.

Biografi Bahasa Jawa Jokowi Presiden Indonesia Joko Widodo
Cerkak Bahasa Jawa Tentang Jokowi

Loro taun sementara ndalani periode sakarone neng Solo, Jokowi ditunjuk saka partainya, Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP) kanggo mleboni pamilehan Gubernur DKI Jakarta bareng karo Basuki Tjahaja Purnama (Ahok).

Joko Widodo asale saka keluarga sederhana. omahe bahkan tau digusur saakeh ping telu, pas masa cilik, ning dheweke bisa nutugake pamulangane neng Fakultas kalasan Universitas gajah Mada.

Lan sakwise lulus, dheweke nlateni profesinya dadi pangupadi mebel. Karir politiknya dianyak karo dadi wali kutha Surakarta nang taun 2005. jenenge anyak dikenal sakwise dianggep kedadeyan mengubah rai kutha Surakarta dadi kutha pariwisata, budaya, lan bathik.

Nang udhar 20 September 2012, Jokowi kedadeyan nyenengi Pilkada Jakarta 2012, lan kemenangane dianggep mangilonke dukungan populer kanggo sawong pangarep sing "anyar" lan "resik", sanajan umurnya wis luwih saka seket taun.

Semenjak kepileh dadi gubernur, popularitasnya terus melambung lan dadi sorotan ndheweke. pamburine, muncul wacana kanggo dadekne dheweke calon presiden kanggo pamilehan umum presiden Indonesia 2014. diimbuh, pakoleh survei nunjukake menawa jeneng Jokowi terus dilinuwihake.

Nang awalnya, pangarep Umum PDI-P, Megawati Soekarnoputri ngomongke menawa dheweke ora arep mengumumkan calon presiden saka PDI Perjuangan nganti sakwise pamilehan umum legislatif 9 April 2014. ning, nang udhar 14 Maret 2014, Jokowi nrima mandat saka Megawati kanggo maju dadi calon presiden, telu minggu sadurung pamilehan umum legislatif lan loro dina sadurung kampanye. Demikian Cerkak Bahasa Jawa Tentang Jokowi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Tentang Jokowi