Cerkak Bahasa Jawa, Contoh Berita Bahasa Jawa Tentang Konferensi Asia-Afrika


Presiden Joko Widodo mbukak temon tingkat dhuwur endhas negara jero perayaan Konferensi Asia-Afrika dina iki. jero pambukakan kuwi, Jokowi nggebug gong ping lima.

Presiden Jokowi mbukak KAA ning Jakarta
Presiden Jokowi mbukak KAA ning Jakarta.

"Sing Mulia lan para tekakne, liwat forum iki aku pengen ngantekne kepitaya an aku menawa masa ngarep donya ana neng sekitar ekuator, neng tangan awake dhewe, bangsa Asia lan Afrika," tembung Jokowi jero pidatonya neng Jakarta Convention Center, Rabu, 22 April 2015. "karo mengucapkan bismillah, aku yektekne Konferensi Asia-Afrika dibukak."

Jero panggebugan gong kuwi, Jokowi didampingi Presiden Myanmar Thein sakake lan Menteri njaba Negeri Retno Marsudi. jero pidatonya, Jokowi menyinggung beberapa hal. neng antarane kesejahteraan, solidaritas, lan stabilitas keamanan neng Asia-Afrika.

Pandhuwur negara sing linggih nyisih karo Jokowi yaiku Presiden Cina Xi Jinping lan Perdana Menteri Jepang Shinzo Abe. sabubar pambukakan lan pidato, Jokowi teras mangarepi rapet pleno.

Bareng Presiden Zimbabwe Robert Mugabe, Jokowi ngayo beberapa pangarep negara kanggo ngantekne pidato pandangan dekne kabeh babagan elingan 60 taun Konferensi Asia-Afrika.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Cerkak Bahasa Jawa, Contoh Berita Bahasa Jawa Tentang Konferensi Asia-Afrika