Cerkak Bahasa Jawa, Puisi Bahasa Jawa Tentang Perpisahan


Contoh Puisi Bahasa Jawa - Contho geguritan basa Jawa babagan pisahan iki bisa didadekne ndheweke kanggo nglorke pangarah ati sing sedhih tatkala misah karo kanca utawa sahabat mawa keluarga. Sahabat ora arep lekang saka wayah kaya geguritan iki.

Puisi Bahasa Jawa Tentang Perpisahan
Sebuah perpisahan bukan berarti kita akan berpisah selamanya.

“Ora terbayang sakaku, wayah ikekne kedadean nangku, ora terduga jero benaku, wayah kejam ta nempuh jiwaku, pisahan ikekne meneteskan eluh.”

“Jero kesedhihan neng kemuli kebungahan, pisahan ikekne ngukir kenangan, jero dhemen arepa duka, nduwe taun kapungkur awake dhewe bareng, nduduk bakat tuk kengarep.”

“Pisahan ikekne ngangenke pepadha, pisahan ikekne nuwuhake kelingan arep arti kebarengan, misah akhir temon, misah akhir kadhemenan.”

“Misah akhir kenangan, misah tiada arti sing nyenengna, Peluk eratlah kabeh wong disisimu, Peluk eratlah kabeh sahabat-sahabat demenmu.”

“Nganti kok teteskan eluh kekangenan, nganti kok meneng membisu, amarga dak ngerti. ora ta ana wayah luwih tuk awake dhewe, ora ta nduwe arti urip iki tanpa ana temon lan pisahan.” Contoh Puisi Bahasa Jawa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa, Puisi Bahasa Jawa Tentang Perpisahan