Cerkak Bahasa Jawa, Contoh Puisi Tentang Keagungan Tuhan


Contoh Puisi Bahasa Jawa iki nunjukake bahaimana tenan mupu kuwasa sang pencipta. Tuhan nyiptakno alam semesta lan isinya klebu manusia lan tiada lorone neng donya iki. Iki contho geguritan basa Jawa babagan Tuhan.

Contoh Puisi Bahasa Jawa Tentang Keagungan Tuhan
Tuhan menciptakan langit dan angkasa, kuasanya tiada banding.

“Dakceritoke meneh babagan purnama, mubarang dina, tau kubayangkan perihnya ndeleng purnama ngesem lan lunga menuju arah sing nduwe mungsuh, Tepat!”

“Ning awal bulan Dzulhijah, Purnama arep cepet lunga, lan kotak ireng sing mengapung kuwi arep terseret ombak kuripan, nganti dheweke ilang tanpa arah sing mesti.”

“Ora ana akhir cerito, matur nuwun kuucap kanggo sing ping kesemene, dhuwur kesetiaanmu ngancani mradani impi, nganti aku ketangi bali lan ngelingi.”

“Menawa akeh nikmat Tuhan patut disyukuri, dakelingna nangmu, simpan rapet wadi sing tau kubisikkan dibengi kuwi, bengi becik sing sinarmu ngono sempurna.”

“Cerito awake dhewe ora arep tau buyar, Purnama, amarga Purnama arep sanuli ana nang saben wayahe, amarga kowe sang mupu kuwasa Tuhan.” Contoh Puisi Bahasa Jawa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Cerkak Bahasa Jawa, Contoh Puisi Tentang Keagungan Tuhan