Cerita Bahasa Jawa Lucu, Kisah Istri Budeg


Cerita Bahasa Jawa Lucu, Kisah Istri Budeg kali ini menceritakan pengalaman Jono yang konsultasi ke dokter THT. Ia mengeluhkan perihal istrinya yang ia duga budeg atau tuli. Dikisahkan dalam Bahasa Jawa Ngoko yang mana bisa membantu kamu yang kebetulan sedang belajar Bahasa Jawa.

Cerita Bahasa Jawa Lucu, Kisah Istri Budeg
Cerita Bahasa Jawa Lucu, Kisah Istri Budeg

Apakah memang benar istri Jono budeg? Sedianya tidak. Sepertinya istri Jono hanya ngetes saja. Cerita Bahasa Jawa Lucu, Kisah Istri Budeg pas banget buat kamu untuk menghibur di kala sedih atau untuk keperluan lain.

Cerita Bahasa Jawa Lucu, Kisah Istri Budeg

Jono lunga menyang dokter sambat babagan bojone sing wis ilang pangrungon. “Sepira ilang pangrungone?” takon dokter. “Embuh, dok. Sing jelas aku kudu mbengok yen omong karo dekke.”

“Oke, cobo lakokno anjuran aku. Adeg sekitar 6 meter sakane, nuli omongke samubarang. Yen dheweke ora iso krungu kowe, adega luwih cedhak sakane, nuli omongke sing kowe omongke mau. Yen dheweke uga urung krungu, terusa nyedhak,” tembung dokter.

“Karo ngono aku arep ngerti pira jarak maksimal pangrungone,” sambunge dokter. Jono teros mulih menyang omah lan mbisani bojone lagi masak neng pawon. Saka 6 meter dheweke mbengok, “Mangan apa awake dhewe bengi iki?”

Ora ana sauran. Dheweke nyedhak meneh, mandheg neng 5 meter lan narekne suoro podo. Uga ora krungu jawaban. Adeg 3 meter, akhire dheweke adeg neng samping bojone. “Mangan apa awake dhewe bengi iki?” turene separo mbengok.

Bojone malik ngadhep menyang Jono, mlotot juk mbengok, “ping papat iki aku kanda: pitik GOREEEENNNGGGG!” Jono ameh semaput krungu bojone mbengok atos banget lan lantang.

Jika kamu merasa artikel ini bermanfaat, silakan berbagi ke teman-teman lewat tombol share FB atau Twitter. Siapa tahu mereka membutuhkan informasi terkait Cerita Bahasa Jawa Lucu, Kisah Istri Budeg.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Bahasa Jawa Lucu, Kisah Istri Budeg