Cerita Cekak Bahasa Jawa Lucu, Kisah Anak Rantau


Cerita Cekak Bahasa Jawa Lucu, Kisah Anak Rantau ini menceritakan bagaimana perjuangan anak desa yang merantau ke kota. Kisah ini sangat lucu dan disajikan dalam Bahasa Jawa Ngoko. Cocok untuk kamu yang sedang belajar Bahasa Jawa.

Cerita Cekak Bahasa Jawa Lucu, Kisah Anak Rantau
Cerita Cekak Bahasa Jawa Lucu, Kisah Anak Rantau

Dikisahkan seorang anak gadis yang sedang merantau ke kota dan diwejangi pesan dari ibunya sebelum berangkat. Cerita Cekak Bahasa Jawa Lucu, Kisah Anak Rantau ini berakhir sangat tidak terduga dan bisa buat kamu terpingkal-pingkal.

Cerita Cekak Bahasa Jawa Lucu, Kisah Anak Rantau

Prawan desa lugu arep maran menyang kutha. Sadurung mangkat emboke ngantekne pesan. Nak yen kowe menyang kutha lan kabeneran bisa jodo neng kana, iki ana pesan saka embok kanggo nggoleki jodo sing becik: goleka pasangan sing setia, pasangan kowe kudu bisa ngelola dhuwit, lan calon kowe kuwi kudu joko ting-ting.

Mangkata sang prawan menyang kutha. Pirang sasi juk banjur dheweke bali menyang desane kanggo njaluk doa restu pengen rabi. Mbok, aku wis ketemu jodo karo syarat kaya sing mbok ngantekne marang aku.

Sang prawan nyeritoke marang si mbok babagan pacarnya. "Wayah kuwi kami mlaku-mlaku keliling kutha. Dheweke sanuli wae menggandeng lan labuhi aku karo mesra bukankah kuwi tanda pasangan sing setia?”

Si mbok mengangguk tanda setuju. Banjur amarga kewengen lan kudanan kami nggoleki panggon berteduh lan nginep, pacar aku iki kandha, "Dik awake dhewe nginep wae neng hotel lan kanggo njaga ben dalan awake dhewe tetap irit kepriye yen awake dhewe mung menyewa 1 kamar wae.”

Bukankah pacar aku irit banget mbok? Kepindho si mbok mengangguk karo sethithik ragu. Akhire mbok, aku ngerti yen pacar aku kuwi isih perjaka ting-ting. Si mbok kaget.

“Saka endi kowe ngerti menawa dheweke isih joko ting-ting ?" Takon si mbok. Anake njawab, "Anunya anyar mbok isih dibungkus plastik,” si mbok langsung semaput.

Jika kamu merasa ulasan ini bermanfaat, silakan berbagi dengan teman lewat tombol share FB atau Twitter. Siapa tahu mereka sedang membutuhkan pula artikel terkait tentang Cerita Cekak Bahasa Jawa Lucu, Kisah Anak Rantau.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Cekak Bahasa Jawa Lucu, Kisah Anak Rantau