Cerkak Bahasa Jawa Lucu, Diari Seorang Suami


Cerkak Bahasa Jawa LucuCerita cekak Bahasa Jawa kali ini hadirkan cerkak lucu tentang diari seorang suami tentang istrinya selama sepekan. Cerita lucu ini disajikan dalam Bahasa Jawa Ngoko dan bisa jadi contoh atau referensi untuk sejumlah keperluan. Berikut contoh cerkak lucu selengkapnya.

Contoh Cerkak Bahasa Jawa Lucu
Contoh Cerkak Bahasa Jawa Lucu

Cerkak Bahasa Jawa Lucu, Diari Seorang Suami

Senin: Ana sing maling kertu kredit duwek aku, ning aku ora ngelaporke. Kuwi ora nguras dhuwit saakeh bojoku.

Selasa: Aku pitakon marang istri,"Say, panggon endi sing paling becik kanggo ngerayakno dina balen taun raben awake dhewe?" dheweke njawab, "coba panggon sing durung tau aku kunjungi." Nah, bengi kuwi aku ngajake menyang dapur.

Rabu: Pas lelungan musti gandengan tangan. Dina iki aku culke tangane, ora ngerti dheweke malah lunga menyang Suroboyo.

Kamis: Bojoku paling seneng tuku barang sing ditandai mudhun. Dina iki, dheweke tuku siji eskalator.

Jemuah: Hobi bojo aku mung blanja, blanja, lan blanja. Minggu wingi dheweke lara seminggu, mau aku krungu ana lima butik tutup toko amarga bangkrut.

Sabtu: Dheweke paling seneng ngkoleksi barang-barang sing nganggo tenaga listrik. Dheweke tuku blender elektrik, panggangan elektrik, pamanas panganan elektrik, lan sarwa serba ana listrik liyane. Mau esuk dheweke takon, "Mas, kiro-kiro barang opo sing durung aku duweni?" Tak tukokake dheweke kursi listrik!

Minggu: Dina iki, bojo aku nelepon lan ngeluh, mobile ora isa dalan meneh. Aku takon opo penyebabnya, dheweke omong ana banyu neng karbulatore. Aku pitakon mobile nandi, dheweke kandha nyemplung ning Ciliwung (kali).

Jangan lupa share ke FB atau Twitter jika kamu merasa cerita cerkak Bahasa Jawa di atas bermanfaat. Demikian informasi yang bisa kami berikan tentang Cerkak Bahasa Jawa Lucu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Lucu, Diari Seorang Suami