Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Bahaya Main Petasan dari Pengalaman Pribadi


Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Bahaya Main Petasan dari Pengalaman Pribadi ini menunjukkan akibat bermain mercon. Jika terjadi kecelakaan, tangan kita bisa terluka. Disajikan dalam Bahasa Jawa Ngoko, pengalaman pribadi ini cocok jadi referensi kamu yang baru belajar Bahasa jawa.

Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Bahaya Main Petasan dari Pengalaman Pribadi
Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Bahaya Main Petasan dari Pengalaman Pribadi

Mercon atau petasan adalah hal yang lumrah di bulan Ramadhan. Bahkan, keberadaannya sudah jadi budaya. Dari kebiasaan ini, maka Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Bahaya Main Petasan dari Pengalaman Pribadi tersebut tercipta. Dan berikut cerita cerkak selengkapnya.

Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Bahaya Main Petasan dari Pengalaman Pribadi

Dina iki dina sing nyenengna kanggo Santi. Saiki yaiku dina pisan pasa. Kanggo Santi, bulan pasa yaiku bulan sing paling istimewa. Saben sawis bukak pasa, Santi lan kanca-kancane lunga menyang masjid kanggo sholat Maghrib berjamaah. Nuli dekne kabeh dolanan neng njaba masjid nunggu kanggo sholat isya dn sholat sunah tarawih.

"Bunda, aku arep lunga menyang masjid dhisik ya, padha kanca-kanca," tembung Santi njaluk izin nang bundanya. "Iya oleh, ati-ati ya, neng dalan. Eling aja dolan petasan yo, kembang geni boleh wae," jawab emboke.

"Becik, Bunda, Santi sanuli eling pesan saka Bunda," jawab Santi karo menehake salam. "Assalamu'alikum," tembung Santi marang bundanya nuli lunga. "Waalaikum'salam," jawab emboke. Santi pun cepet lunga menyang masjid.

Neng masjid ora ana sapa-sapa. "Endi kanca-kanca ya," tembung ati Santi sing terus takon. "Ah, bokmenawa dekne kabeh ana neng warung," tembung Santi lan menuju menyang warung sing cedhak cedhak karo masjid. Jebulna bener, kanca-kanca Santi lagi ana neng warung.

"Hai Santi, koe tak tunggu-tunggu, kok, kowe ora ana?" takon sawong kancane sing nduwe jeneng Sarah. "Apura, mau aku makane alon," tembung Santi. "Ya wis ora apa-apa, awake dhewe dolan petasan ayo," ajak Sarah.

"Aku ora arep ah, tembung Bunda kuwi berbahaya banget," tembung Santi. "Ya wis, yen kowe ora arep, ake ae sing dolan," Sarah ketoe nesu. Akhire, Santi mung ndeleng kanca-kancane dolanan karo lingguh saka kadohan. Rasane ora seneng yen mung linggah-lingguh wae karo ndeleng wong dolanan.

"Kanca-kanca aku arep melon," tembung Santi. Santi mileh kanggo dolanan karo kanca-kancane saka nang linggih dhewen. Dudune Santi wis diwanti-wanti kanggo ora dolanan petasan saka emboke? Santi mengabaikan apa pesan saka emboke.

"Yey apik," tembung Santi. ning, "Ehhhh, auwwwwwwwww," lara Santi. Tangan Santi kena petasan sing tiba. Santi pun nangis. Bokmenawa larane nyat nyut linuwih. Santi diterna menyang omahe saka kanca-kancane.

Sanganti neng omah, embok Santi kaget amarga krungu anake nangis. "Astagfirullah, Santi kowe ngapa?" takon emboke. Santi isih rumangsa lara lan ora teras njawabe, Sarah pun sing njawabe.

"Mau dolanan petasan, lan tangan Santi tatu kena petasan," tembung Sarah. "Apa tembung Bunda, aja dolan petasan," Bunda Santi rodo nesu. "Iya Bunda, apurakne Santi," Santi membak membik. Bokmenawa manut, tangane Santi mestine ora kebledosan mercon.

Jika kamu merasa artikel ini bermanfaat, silakan berbagi dengan teman lain lewat tombol share FB atau Twitter. Siapa tahu mereka sedang membutuhkan artikel terkait tentang kumpulan Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Bahaya Main Petasan dari Pengalaman Pribadi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Bahaya Main Petasan dari Pengalaman Pribadi