Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Mudik ke Solo (II)


Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Mudik ke Solo bagian kedua kali ini mengisahkan bagaimana pengalaman pribadi saat pulang kampung ke Surakarta. Disajikan dalam Bahasa Jawa ngoko yang sangat mudah dipahami bagi mereka yang baru belajar Bahasa Jawa.

Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Mudik ke Solo
Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Mudik ke Solo

Solo adalah salah satu kota budaya di Jawa Tengah. Dari pengalaman pribadi ini maka Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Mudik ke Solo tercipta. Bagaimana pengalaman pulang kampung ke Surakarta ini? Simak selengkapnya dalam cerkak Bahasa Jawa ngoko berikut.

Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Mudik ke Solo

Tangi neng esuk dina nang dina senin nuli neng cawiske panganan khas Solo yaiku sega liwet saka mbah putri nggawe aku dadi kenyang,setelah sarapan anyar aku adus. Sakwise kuwi aku lunga menyang kraton Solo bareng sedulur aku nduwe tujuan kanggo ndeleng-delok museum neng kraton Solo, kabeneran omah mbah putri aku cedhak karo kraton dadi aku tinggal mlaku sikil kanggo mencapai kraton Solo.

Tikete larang kanggo siji museum yaiku Rp 10.000 ning ora apa amarga arang-arang aku bisa mengunjungi kraton Solo. neng jerone akeh ana benda-benda bersejarah kaya prabot perang, tunggangan, prajurit jaman dhikik, foto-foto bersejarah, lan liya-liya kahanan mistis isih krasa banget mbasi awan dina.

Sakwise puas foto-foto lan ndeleng-delok aku nuli lunga menyang alun-alun (lapangan) sing nduwe tujuan kanggo tuku tiket sirkus kabeneran bengi dinane ana tunjukan sirkus. Nang bengi dinane mudhun udan lebat banget dadine munggah mobil menyang panggon sirkus. Sangantine dipanggon sirkus ramai pisan, nuli aku lan adhi aku mlebu kepanggon tunjukan sirkus.

Dijerone pirang-pirang atraksi-atraksi saka njaba negeri mbasi jero negeri, ana uga tunjukan binatang, lan liya-liya. buyar sirkus gebug 08.00 udan wis reda nuli dalan sikil menyang panggon mbah putri. Sakwise nganti kami pangan bengi nuli lunga ngaso kanggo nglakoke dalan mulih menyang Bogor.

Sakwise 4 dina neng kutha Solo dina selasanya mulih menyang kutha Bogor, diwiwiti karo mekrok menyang kuburan mbah kakung saka embok aku sakwise kuwi kepanggon sedulur nuli gebug 04.00 kami nglakoke dalan mulih. Ning dalan mulih cukup ewuh amarga udan mudhun dadine aku sing ana ing buri cukup kudanan ning isih bisa didhuwuri masalah kesebut.

Neng dalan macet dadine aku turu lan tangi wis nganti neng kutha Bogor. Libur hampir buyar sanganti neng omah aku ngaso kanggo jaga-jaga mbanjurke aktivitas kuliah minggu ngarep (TAMAT).

Jika kamu merasa cerkak Bahasa Jawa ngoko ini bermanfaat, silakan berbagi ke teman lewat tombol share Facebook atau Twitter. Siapa tahu mereka membutuhkan informasi sejenis tentang kumpulan Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Mudik ke Solo.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Mudik ke Solo (II)