Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pulang Kampung ke Solo (I)


Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pulang Kampung ke Solo kali ini mengisahkan bagaimana pengalaman pribadi saat libur lebaran mudik ke Surakarta. Disajikan dalam Bahasa Jawa ngoko yang sangat mudah dipahami bagi mereka yang baru belajar Bahasa Jawa.

Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pulang Kampung ke Solo
Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pulang Kampung ke Solo

Solo adalah salah satu kota budaya di Jawa Tengah. Dari pengalaman pribadi ini maka Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pulang Kampung ke Solo ini tercipta. Bagaimana pengalaman pribadi mudik ke Surakarta ini? Simak selengkapnya dalam cerkak Bahasa Jawa ngoko berikut.

Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pulang Kampung ke Solo

Nang libur lebaran iki aku bareng keluarga lunga mudik menyang omah mbah putri sing ana ing kutha Solo, Jawa tengah. Aku mangkat ning kutha Solo udhar 10 September 2010 sakwise sholat ied neng Bogor, tepatnya sakwise sholat Jemuwah jam 2 awan utawa 14.00 WIB.

Mangkat nggunakne mobil bak bukak sing burine diwenehi tenda terpal lan paturon ngrupakne pambengen pisan aku mudik nggunakne mobil bak. Mbasi ngono cukup nyenengna, dalan ping mudik iki cukup lancar amarga ora kena arus mudik macet amarga aku mangkat nang dina-H.

Neng dalan kemempengan sing aku lakoke mung turu lan dumadakan wis nganti wae neng omah mbah putri keesokan dinane nang gebug 04.00 esuk, dalan neras 14 jam ning ora krasa amarga keturon neng dalan.

Sangantine neng omah mbah putri aku bersilahturahmi marang mbah kakung, mbah putri, lan sedulur-sedulur sing menyambut ketekan keluarga aku sakwise kuwi aku ngaso. Nang esuk dinane aku lan keluarga lunga menyang panggon sedulur sing ana ing kutha Solo uga kanggo nglakoke silahturahmi lan arisan keluarga.

Suasan ramai lan ketemu akeh sanak sedulur nyenengna banget. Sakwise arisan buyar aku bali mulih menyang omah mbah putri lan leren. Bengi dinane aku sawong awak mlaku nyusuri ramainya kutha Solo neng bengi dina neng guyur sethithik banyu udan cukup menyejukan kahanan mangkono nuli bengi kian larut bengi minggu neng kutha Solo, nuli aku lunga mulih beranjak menyang paturon lan turu kanggo nglakoke aktivitas esok dina.

Keesokan dinane aku bareng keluarga lunga menyang panggon wisata yaiku sondokoro. Taman sondokoro ngrupakne panggon wisata pabrik gula lan kebonan gula duwe negara dikana akeh dolanan kaya kereta geni tuwa sing nerna awake dhewe berkeliling menyang kebonan lan pabrik gula, nuli ana panggon teater kepriye proses panggawen gula, taman refleksi, kolam nglangi, lan liya-liya.

Wisata agro dikana cukup apik ning para pengunjung kurang eling arep keresikan amarga akeh sampah-sampah berserakan diendi-endi. Sakwise puas dolanan kami bali menyang omah mbah putri nuli ngaso. Nang bengi dinane mudhun udan dadine aku ora lunga kendi-endi mung neng omah mbah putri lan dolanan laptop tanpa eling aku keturon lan wis esuk dina (bersambung ke bagian KEDUA).

Jika kamu merasa cerkak Bahasa Jawa ngoko ini bermanfaat, silakan berbagi ke teman lewat tombol share Facebook atau Twitter. Siapa tahu mereka membutuhkan informasi sejenis tentang kumpulan Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pulang Kampung ke Solo.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pulang Kampung ke Solo (I)