Cerkak Bahasa Jawa Pendek Kegiatan Sekolah


Cerkak Bahasa Jawa Pendek – Ing sekolahanku minggu wingi ana kegiatan pentas seni. Saben kelas diwajibke nyumbang pamentasan. Ini salah siji kegiatan sekolah sing rutin diadake saban tahunan. Tahun iki, kelasku, kelas 9B bakal mentaske drama pertunjukan.

Cerkak Bahasa Jawa Pendek Kegiatan Sekolah
Cerkak Bahasa Jawa Pendek Kegiatan Sekolah

Lewat Cerkak Bahasa Jawa Pendek iki aku pengen cerito tentang drama pertunjukkan iku. Drama kesebut diperanke wong wolu sing nyeritaake kehidupan ing rumah tangga. Ana sing dadi bapak, ibu, anak, om, bibi, paklek, bulek, lan ponakan.

Aku lan bocah bocah ora dewekan. Bapak ibu guru bantu ngarahke pie carane men iso nampilke drama terbaik mengko di atas panggung. Kiro-kiro, drama pertunjukan iki habisno durasi sekitar 30 menit. Dadi lumayan akeh sing kudu dipersiapke.

Selain naskah skenario, bocah-bocah kudu siap perkakas liane. Misale wae kostum karo make up kanggo dandanan. Iki lumayan penting meski koyone sepele. Sing dadi wong tuwo kudu dandane yo koyo wong tuwo tenanan. Misale wae rambute ubanan.

Kegiatan sekolah iki lumayan mangan wektu kanggo persiapan. Yen tak itung kiro-kiro nganti hari pertunjukan bocah-bocah persiapan sekitar rong minggu. Kabeh dicepaake tenanan men mengko ora bingung pas mentas ning panggung.

Akhire amarga persiapan wes matang, aku lan bocah-bocah ora ngalami kesulitan pas mentas. Kabeh sesuai karo rencana lan ora ana sing ora sesuai karo perkiraan. Bocah-bocah seneng pertunjukan iso lancar. Lewat Cerkak Bahasa Jawa Pendek aku pengen berbagi pengalaman iku.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Pendek Kegiatan Sekolah