Cerkak Bahasa Jawa Pendek Lucu Kisah Seorang Pengembara


Cerkak Bahasa Jawa Pendek LucuCerita cekak Bahasa Jawa kali ini hadirkan cerita lucu singkat tentang kisah seorang pengembara di Gurun Sahara. Disajikan dalam Bahasa Jawa Ngoko cocok bagi mereka yang sedang belajar Bahasa Jawa. Berikut contoh cerkak lucu selengkapnya.

Cerkak Bahasa Jawa Pendek Lucu
Contoh Cerkak Bahasa Jawa Pendek Lucu

Cerkak Bahasa Jawa Pendek Lucu Kisah Seorang Pengembara

Pengembara bareng ontane nyusuri ing Gurun Sahara sing amba lan panas. Amarga jenuh suwe banget neng gurun, pengembara rumangsa kesepen lan pengen pisan nglakoke kuwi, ning didelok sekitar ora ana sawong wedok blas.

Pengembara mudhun saka ontane, leren, karo merenung dheweke mandangi ontane, "Nah!," jebulna ontane wadon, teras wae pengembara sigap pengen dolanan karo ontane kuwi.

Ning sayange, saben pengembara pengen maju si onta melon maju, lan sateruse, dadine kajadian sing keji banget kuwi ora sido kedadean. Dumadakan saka kadohan krungu suwara wedok mbengok.

"TOLOONG!" karo hunus pedhang saka wrangkane, pengembara ngloncat lan nggoleki asal suwara kesebut. Saka kadohan kedelok sawong wedok arep dipeksa gerombolan penyamun, cacahe sekitar 15 wong.

Karo gagah berani koyo Gatotkaca, pengembara nyedhaki dekne kabeh lan juk siji obahan, 15 penyamun kesebut mati ora berkutik. Wong wedok sing bar diselametke meluk si pengembara lan ngomong.

"Apa sing kok jaluk, bakal aku kabulke." Pengembara bingung, banjur dheweke mikirke apa sing arep dijaluk saka arek wedok iki. “Aku njaluk siji wae saka kowe." "Apa?" takon si wedok. "Tulung cekeli onta iki ben ora maju-maju meneh."

Demikian cerita cekak Bahasa Jawa lucu kali ini. Jika berkenan, jangan lupa share ke FB atau Twitter. Siapa tahu ada teman kamu yang membutuhkan informasi terkait tentang Cerkak Bahasa Jawa Pendek Lucu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Pendek Lucu Kisah Seorang Pengembara