Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Liburan Lebaran (III)


Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Liburan Lebaran bagian ketiga kali ini mengisahkan tentang liburan selepas bulan Ramadhan di Lampung, Sumatera. Cerita cekak dalam Bahasa Jawa ini bisa kamu ambil manfaatnya untuk referensi saat liburan lebaran nanti tiba.

Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Liburan Lebaran
Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Liburan Lebaran

Lebaran adalah masa-masa yang sangat dinanti oleh siapa saja. Menghabiskan waktu bersama keluarga di kampung halaman memang sangat mengasyikkan. Dan dari itulah, Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Liburan Lebaran tercipta.

Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Liburan Lebaran

Sakwise kuwi kami tandhang gawe mempeng pisan. Pak-lik ngongkon aku apek kabeh sayuran sing tuwuh dikana. Uga kabeh godhong enom sing bisa dipangan kanggo lalapan. Lagi pak-lik dhewe ribut menjolok buah nyangga, kates, petai, lan menebas gedhang kepok setandan.

Ning tengah-tengah keributan sing linuwih kuwi kami kadang kadang mlayu menyang pancuran, kanggo nelesi rambut lan misuh rai kami sing teles ngringet. Sakwise njebol pira batang wit singkong lan 6 rumpun telo jalar, pak-lik rumangsa puas karo pakoleh sing kami saka.

Siji pedati mini sing isinya sarat pisan karo samubarang macam jenis sayuran lan buah-buahan. Sadurung mulih pak-lik isih sempat menangguk 5 ekor iwak mas sing gedhe-gedhe saka kolam iwake. Lan arep wayah Azar utawa sekitar jam 2 awan, kami wis ana diomah meneh.

Awakku krasa lelah pisan. Saentek nyurung pedati sing kebak karo motan kuwi, kanggo ngentengna bubuh si bandot sing katon alon pisan dalane. Mbah putri lan embok cilik kaget ndeleng pakoleh kebon sing kami gawa.

"Masya Allah," bengok mbah putri karo mata terbelalak. "Arep dikapakake sayuran lan buah-buahan saakeh kuwi." rai embok cilik mendadak dadi pucat pasi wayah pak-lik ngetoke kabeh isi pedati sing kami parkir neng dapur kuwi. siji poro siji neng taruhnya dilantai semen.

"Iki kates padha nyangga gawe rujak," tembung pak-lik. "Iki sayuran enom lan petainya gawe lalap padha urap. "Gedhang, telo, lan ketela kudu digoreng lan sakanggonan gawe kolak legi." Pak-lik ngesem. "Bayam lan jagunge kudu dimangsak dadi sayur bening." Nganti dikene aku delok mbah putri lan embok cilik nibakne awake, linggih didhuwur paturon karo rai pasrah ora berdaya.

Pak-lik terus mbanjurke pesannya. "Iki terong padha cabe abang, gawe sayur lodeh sing pedes banget, terus iki ana iwak mas 5 isi, sing loro digoreng turahe digawe pepesan." Tanpa nunggu jawaban dekne kabeh, pak-lik terus menghambur metu. "Saiki aku arep sholat Azar dhisik neng mesjid, terus saka kana aku arep kepasar golek duren padha lupis gawe bukak mengko."

Ucul magrib saentek bukak, aku delok pak-lik turon neng paturon. Persis kaya esuk mau. Mung sejene ana udud ana keluke neng cangkem pak-lik. "Amit pak-lik numpang liwat, aku arep taraweh dhisik menyang mesjid,” tembungku diwektu melintas neng cedhake. Pak-lik kanda mangkel, "aja kenyih Wo, yen arep liwat ya liwat ae, wetengku lara banget ora ngerti ngopo." (TAMAT).

Jika kamu merasa cerita ini bermanfaat, bagikan ke taman lewat tombol share Twitter atau FB. Siapa tahu mereka juga membutuhkan artikel terkait dalam informasi cerita Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Liburan Lebaran.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Liburan Lebaran (III)