Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Lebaran di Kampung (I)


Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Lebaran di Kampung kali ini mengisahkan tentang liburan selepas bulan Ramadhan di Lampung. Cerita cekak dalam Bahasa Jawa ini bisa kamu ambil manfaatnya untuk referensi saat liburan lebaran nanti tiba.

Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Lebaran di Kampung
Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Lebaran di Kampung

Lebaran adalah masa-masa yang sangat dinanti oleh siapa saja. Menghabiskan waktu bersama keluarga di kampung halaman memang sangat mengasyikkan. Dan dari itulah, Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Lebaran di Kampung tercipta.

Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Lebaran di Kampung

Dhisik wayah aku isih kelas 6 SD, bahagia banget rasane nek wis hampir menginjak bulan pasa. Liburan dawa sing nyenengna wis terbayang dingarep mata. Seminggu sadurung bulan pasa aku wis ribut bebenah.

Kabeh kelambi, buku, lan dolanan favorit aku, dakmlebon kejero loro koper sing gedhe. kaya wong arep transmigasi menyang Lampung wae. Singkat cerito, loro dina sadurung bulan pasa aku mangkat karo ati bungah menyang omah mbah putri sing manggon neng siji desa sing subur lan becik. Persis dingisor sikil gunung Sumbing.

Pak-likku sing dadi lurah neng desa kuwi tinggal bareng keluarganya neng omah mbah putri. siji omah joglo sing atapnya berjajar telu lan nduwe halaman sing amba pisan. Pak-likku kuwi wonge gendut, mloto lan cekatan pisan.

Sarwa bisa. pinter omong meneh. mulane kepileh dadi lurah. Saiki aku arep cerito dina pisan masa neng omah mbah putri, sing wis kedadean nganti ping lasan jero urip aku, nganti aku anggep kaya tradisi lan kebiyasan sing lumrah pisan.

Dina pisan bulan pasa. aku tangi awan pisan, jam 10 esuk. Maklum entek sahur aku terus asik ngguyon karo nak-sadulur aku, telu wong prawan cilik sing maniis pisan, nganti menjelang sholat subuh.

Wayah aku tangi aku delok pak-lik lagi berbaring neng paturon gedhe sing manggon neng sudut pendhapa omah mbah putri. rai pak-lik ora secerah biyasane. lambene terkatup rapet. mesti pak-lik ngangenke sebatang udud lan segelas kopi. kebiyasan pak-lik sing rutin saben esuk.

"Jiwoo, yen liwat dingarep wong tuwa kandha amit dong,” gerutu pak-lik karo mengencangkan lipatan wrangkane neng bangkekan, wayah aku melintas dingarepe. aku membungkuk. "apura pak-lik aku lali,” jawab aku karo ngesem maklum.

Asihan uga ndeleng pak-lik. Tanpa kopi lan udud. aku nuli linggih legi disisihe. pak-lik menggaruk-garuk rambut neng endhase. kaya wong kelangan budi. alon-alon dheweke bangkit adeg (bersambung di BAGIAN KEDUA).

Jika kamu merasa cerita ini bermanfaat, bagikan ke taman lewat tombol share Twitter atau FB. Siapa tahu mereka juga membutuhkan artikel terkait dalam informasi cerita Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Lebaran di Kampung.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Lebaran di Kampung (I)