Cerkak Bahasa Jawa Persahabatan Tiga Remaja


Cerkak Bahasa Jawa Persahabatan Tiga Remaja - Ing siji deso ana telu remaja sing sahabatan ket cilik. Omah telu bocak kui podo cedhak dadine kerep metu bareng. Wektu neng TK dekne kabeh mangkat menyang sekolah bebarengan. Nek salah siji durung siap, sing liyane sabar nunggu. Sakwise kabeh siap, podo mangkat bebarengan.

Cerkak Bahasa Jawa Persahabatan
Cerkak Bahasa Jawa Persahabatan 

Ketelu remaja kuwi nduwe jeneng Ali, Dedy, lan Eka. Eka luwih tuwa siji taun saka Ady lan Dedy. Wektu Eka kelas 1 SD, Ady lan Dedy isih neng TK. Mbasi beda kelas dekne kabeh tetap njaga persahabatan.

Sakwise mulih sekolah dekne kabeh tetap dolanan karo kanca-kanca sing liya. Telu sahabat iki dhemen dolanan sapak bola saben dina, dekne kabeh kumpul neng lapangan jam telu sore. Ameh mahgrib biasane lagi rampung

Bareng kanca - kanca sing liya dekne kabeh ngumpulake dhuwit kanggo tuku bola plastik sing regane Rp 3.500. Sakwise dekne kabeh oleh bal, Eka, Adi, lan Dedy ajeg dolanan semangat nganti ameh adzan magrib.

Dekne kabeh mulih menyang omahe dewe-dewe juk adus lan nyiapkno mangkat menyang musholla cedhak omah dekne kabeh. Wektu adzan tiba, dekne kabeh mangkat bareng, mule dekne kabeh uga bareng.

Sadurung mulih dekne kabeh mepet kanggo ngobrol sedhela, ngobrolke soal PR. Saben dina dekne kabeh ngumpul bareng opo meneh wektu dina libur. Dekne kabeh isa dolanan nganti lali wayah lan larut bengi.

Nganti - nganti Dedy dinesoni emboke. Dedy kena nesu gara - gara mulih kebengen. Dina demi dina dekne kabeh habisno wektu bareng karo kebak guyon lan guyu. Pas Eka munggah menyang SMP, Adi lan Dedy ana ing kelas 6 SD (bersambung ke bagian kedua). Demikian Cerkak Bahasa Jawa Persahabatan Tiga Remaja.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Persahabatan Tiga Remaja