Cerkak Bahasa Jawa Sekolah Liburan Wisata ke Bali


Cerkak Bahasa Jawa SekolahLiburan wisata ke Bali adalah hal yang umum dijumpai bagi mereka siswa SMP atau SMA. Mungkin, kini siswa SD sudah melakukan darmawisata atau study tour ke Pulau Dewata. Berikut disajikan cerita cekak Bahasa Jawa pengalaman pribadi liburan ke Bali.

Cerkak Bahasa Jawa Sekolah
Cerkak Bahasa Jawa Sekolah Liburan Wisata ke Bali

Sekolahku arep ngadakno study tour ning Bali pas preian semester ngarep. Iki emang agenda wajib kanggo siswa-siswi kelas 8 SMP. Biasane, darmawisata ning Bali bakal numpak bis juk menuju arah Banyuwangi, nyeberang segara juk ke Pelabuhan Gilimanuk.

Aku sempet pitaken karo pak guru soal agenda iki. “Pak, tanggal pinten ajeng teng Bali pak,” takon ku marang pak guru wali kelas. “Mungkin minggu ngarep, gek siap siapo,” saurane pak guru. Wah, wes mepet ki brati.

Aku kudu siap-siap arep gowo opo ning Bali ko. Yen menurut rencanane agendane mung telung dino petang bengi. Kiro-kiro opo sing rep tak gawa yo. “Ojo lali klambi karo obat-obatan. Gowo sing pas wae men ra kabotan koe,” jare ibuku.

Wah, ibuku reti opo sing tak bingungi. Mungkin emang pener klambi karo obat. Klambi ra patek penting seh jane, tapi yen ning kono pirang-pirang dino moso aku gowo klambi titik. Obat-obatan juga penting mergo aku gampang loro. Sopo reti mengko mabuk perjalanan.

Hari H pas hari keberangkatan akhire datang. Mangkat ko sekolahan bengi-bengi banget jam 8 bengi bar isyak, paling tekan gilimanuk sesuk isuk. Iku jare pak guru. Aku disangoni cukup karo ibu. Mugo-mugo pas go ning kono. Aku pengene study tour ke Bali iki orang mung go dolan thok utowo mung seneng-seneng. Wisata Bali iki kudu iso ana manfaate go pelajaran.

Demikian contoh cerita cekak dalam Bahasa Jawa liburan wisata ke Bali dalam kategori Cerkak Bahasa Jawa Sekolah.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Sekolah Liburan Wisata ke Bali