Cerkak Bahasa Jawa Tema Cinta, Asmara Kepompong


Cerkak Bahasa Jawa Tema Cinta - Saben ndeleng kepompong neng godhong palem neng teras omahku aku sanuli eling tembung-tembung kasihku: awake dhewe, kok, lan aku, yaiku kepompong, sing nunggu wayah kanggo ucul saka bungkusnya lan mabur dadi kupu-kupu, belalang, utawa manuk.

Cerkak Bahasa Jawa Tema Cinta
Cerkak Bahasa Jawa Tema Cinta

"Aku luwih dhemen kupu-kupu. karo suwiwi-suwiwi bercahaya awake dhewe arep mabur menyang langit," ujar kasihku, kebak imajinasi.

Ning, aku rumangsa kelawasen jiwaku turu neng jero kepompong kuwi, embuh pira abad. ning, kasihku pitaya , makake suwe awake dhewe bersemayam neng jerone, arep makake matanglah jiwa awake dhewe, lan makake perkasa uga raga awake dhewe. "Yen kok dadi kupu-kupu, kok arep dadi kupu-kupu sing kuwat. Yen kok dadi belalang, arep dadi belalang sing perkasa," turene.

Ning, kepriye yen awake dhewe ora dadi apa-apa, utawa bahkan mati neng jero kepompong kuwi, amarga ora nduwe kekuwatan meneh kanggo cucul awak saka kungkungan rekasa. "Ah ora. Awake dhewe lagi berproses," turene. "Awake dhewe kudu dalani proses kuwi kanggo dadi."

Kanggo dadi? Dadi apa? Aku ora ngerti jawabane, amerga aku ora nduwe cita-cita. Aku pengen urip mengalir wae kaya banyu, berembus kaya angin, nyebar kaya wedi, meresap kaya uyah, menyusup kaya suket-suket jiwa.

Ning, kaya tembung kasihku, aku dalani uga uripku dadi proses proses kanggo dadi. aku dalani dina-dina legi, uga dina-dina pahit, bareng wong-wong sing ndhemok karoku, bareng jiwa-jiwa sing gelem nganggo. Kuliah, pacaran, tandhang gawe, nangi karier, nduwe taun-taun, berabad-abad, nganti sarasa lumutan.

Demikian informasi yang bisa kami hadirkan mengenai Cerkak Bahasa Jawa Tema Cinta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Tema Cinta, Asmara Kepompong