Cerkak Bahasa Jawa Tentang Persahabatan Anjing dan Kucing


Cerkak Bahasa Jawa Tentang PersahabatanCerita cekak Bahasa Jawa kali ini hadirkan kisah dari Jepang seekor anjing dan kucing. Umumnya dua binatang itu saling bermusuhan. Dalam contoh cerkak ini keduanya akur. Berikut selengkapnya yang disajikan dalam Bahasa Jawa Ngoko.

Cerkak Bahasa Jawa Tentang Persahabatan
Contoh Cerkak Bahasa Jawa Tentang Persahabatan

Cerkak Bahasa Jawa Tentang Persahabatan Anjing dan Kucing

Sapasang kucing lan asu berkeliaran nelusuri dalan neng Jepang. Kucing lan asu iku yaiku Kikuchiyo (Shiba Inu, jenis asu jepang) lan Torajiro (kucing dalanan) sing nggawe wong sopo wae gemas ndeleng loro kewan iku.

Umumme, ora ana duo asu lan kucing. Kudune asu lan kucing ki mungsuh. Koyo Spike lan Tom neng film Tom and Jerry. Kikuchiyo lan Torajiro populer banget neng internet, malahan dekne kabeh nduweni blog dewe-dewe.

Nanging, ora diungkap sapa sing duwe loro kewan iki. Ing foto-foto sing nunjukake kekancan kewan iki, sopo wae sing nonton musti gregeten. Yen ra percoyo tontonen foto-foto Torajiro lan Kikuchiyo ing ngisor iki.

Cerkak Bahasa Jawa Tentang Persahabatan
Gemes ora nonton polahe Torajiro lan Kikuchiyo

Cerkak Bahasa Jawa Tentang Persahabatan
Sopo wae sing ndelon foto Torajiro lan Kikuchiyo iki pasti gregeten

Isih kurang? Iki ana foto Torajiro lan Kikuchiyo sing ora kalah gemesake. Nonton foto iki marai pengen jiwit loro kewan iku.

Cerkak Bahasa Jawa Tentang Persahabatan
Biasane asu lan kucing padu, eh iki malah akur

Sabenere Torajiro iku kucing pengembara sing dijupuk saka dalanan ing bulan Juni 2012. Juk Kikuchiyo, yaiku jenis asu Shiba Inu sing terkenal neng Jepang, saiki umure wis 10 taun. Ana ra yo kisah unik koyo Torajiro lan Kikuchiyo ning Indonesia? Koyone urung tau tumon.

Jika berkenan dengan informasi cerita cekak Bahasa Jawa di atas, silakan share ke teman kamu di FB atau Twitter. Siapa tahu mereka sedang membutuhkan informasi serupa terkait Cerkak Bahasa Jawa Tentang Persahabatan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Cerkak Bahasa Jawa Tentang Persahabatan Anjing dan Kucing