Contoh Berita Bahasa Jawa dengan 5w+1h Tentang Banjir


Contoh Berita Bahasa Jawa dengan 5w+1h Tentang Banjir – Sethithike 15 wong modar lan atusan liyane kepeksa dievakusi amargo banjir bandang sing kesebut ing negara bagian Texas, Amerika Serikat (AS), Rabu 27 Mei wingi.

Cerkak Banjir
Contoh Berita Bahasa Jawa dengan 5w+1h

Udan deras ora gae leren gguyur wilayah Texas dadine marakake banyu kali meluap. Tim SAR wis dikerahkan kanggo mengevakuasi para warga sing terjebak banjir. “Kali meluap lan volume banyune gedhe pisan,” jare Mark Riley, warga Houston, sing dilansir saka Reuters, Kamis (28/5/2015).

Tim SAR wis netapake wilayah Parker County dadi kawasan bencana. Hal kuwi diamargakne meluappe kali Brazos. Dekne kabeh wis njagakne tenda-tenda darurat kanggo korban banjir. Sementara puluhan wong dilaporke ilang amargo bencana banjir neng kutha Texas lan Austin.

Diprediksi udan karo internsitas lebat isih guyur wilayah Texas ing beberapa dina menyang ngarep. “Debit banyu kali neng Houston tambah jero ing pirang pirang dina menyang ngarep,” jare sawong pejabat awak meteorologi sapanggon, Kharley Smith.

Banjir uga marakake kerusuhan ing Houston. Atusan mobil kejebak jero genangan banyu neng kutha paling gedhe kapapat neng AS kesebut. Baca juga ulasan serupa namun terkait dengan berita kebakaran dan gempa bumi. Demikian informasi tentang Contoh Berita Bahasa Jawa dengan 5w+1h Tentang Banjir.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Contoh Berita Bahasa Jawa dengan 5w+1h Tentang Banjir