Cerkak Bahasa Jawa, Contoh Berita Bahasa Jawa Terbaru Tentang Ramadhan


Contoh Berita Bahasa Jawa Terbaru Tentang Ramadhan kali ini hadirkan tentang apa yang terjadi di pasar tradisonal. Saat menjelang memasuki bulan puasa, harga kebutuhan bahan popok melambung naik. Mengapa itu bisa terjadi?

Contoh Berita Bahasa Jawa Terbaru Tentang Ramadhan
Contoh Berita Bahasa Jawa Terbaru Tentang Ramadhan

Ada banyak penyebabnya yang jelas memang saat mulai memasuki bulan Ramadhan harga sejumlah barang naik apalagi mau masuk ke Lebaran. Artikel Contoh Berita Bahasa Jawa Terbaru Tentang Ramadhan akan mengupas apa penyebabnya. Simak di bawah ini.

Contoh Berita Bahasa Jawa Terbaru Tentang Ramadhan

Arep mlebu sasi Ramadhan 1436 Hijriah, rega macem-macem kebutuhan baku neng kutha Mataram, Nusa Tenggara Kulon, wis ngalami undhak-undhakan nganti 46,38 persen.

Kelapa Bidang Perdagangan Dinas Koperasi Perindustrian kutha Mataram, Uun Pujianto, neng Mataram, Sabtu (9/5), ngomongke, undhak-undhakan rega menjelang pasa iki kedadean sacara nasional.

Umat muslim dikiraknekne arep anyak nglakoni ibadah pasa sekitar tanggal 17 – 18 Juni 2015. "Kondisi undhak-undhakan rega macem-macem kebutuhan baku iki ora mung neng kutha Mataram, ning uga kedadean neng daerah-daerah liya," jare dekke.

Uun ngaranekne, pakoleh pantauan rega Diskoperindag kebutuhan baku sing ngalami undhak-undhakan antara liya, gula wedi werna kuning lan putih saka Rp 11 ewu saben kilogram dadi Rp 11.500 – 12.000 saben kilogram utawa mundak sekitar 7,95 persen.

Ngono uga karo rega daging sapi murni ngalami undhak-undhakan saka Rp 100 ewu saben kilogram dadi Rp 110 ewu saben kilogram.

Rega glepung terigu uga ngalami undhak-undhakan, khususe glepung terigu merek Semar saka Rp 7.000 saben kilogram dadi Rp 7.500 saben kilogram. "Rega beras, lenga goreng, daging pitik broiler, pitik desa, lan susu mawa kebutuhan baku liyane isih stabil," sambunge.

Manut dheweke, kajaba dipengaruhi jelang pasa, undhak-undhakan rega iki uga dipicu amarga faktor cuaca kanggo komuditas pertanian. Amarga kuwi, kanggo nglakoke antisipasi kedadeane undhak-undhakan rega adhep kebutuhan baku liyane, pihake arep nglakoke pemantauan stok menyang gudang duweni distributor guna mestekne stok nganti akhir Idul Fitri.

Neng samping kuwi, pihake njaluk marang masyarakat ben ora panik karo undhak-undhakan rega wektu iki. "Nek masyarakat panik mula rega kebutuhan baku diprediksi rep mundhak, amerga masyarakat do rebutan tuku kebutuhan baku karo cacah sing akeh," sambunge.

Jika kamu merasa artikel ini bermanfaat, silakan berbagi ke teman via tombol share FB atau Twitter. Siapa tahu mereka membutuhkan informasi sejenis terkait Contoh Berita Bahasa Jawa Terbaru Tentang Bulan Ramadhan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa, Contoh Berita Bahasa Jawa Terbaru Tentang Ramadhan