Contoh Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Liburan ke Malioboro


Contoh Cerkak Bahasa Jawa – Liburan ke Malioboro memang menyenangkan. Cerkak Bahasa Jawa Ngoko kali ini hadirkan pengalaman pribadi plesiran ke Yogyakarta. Bagaimana liburan ke Yogyakarta atau Malioboro? Simak pengalaman berikut bagaimana plesiran ke Jogja.

Contoh Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Liburan ke Malioboro
Pengalaman Pribadi Liburan ke Malioboro

Contoh Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Liburan ke Malioboro dari Pengalaman Pribadi

Prei semester wingi aku kaliyan sekeluarga plesiran ning Yogyakarta. Propinsi istimewa iki duwe akeh obyek wisata sing apik banget. Mulai soko obyek laut, gunung, sejarah, candi, lan pirang-pirang liane. Pas prei semesteran iku, aku dulan ning Malioboro.

Budal numpak Pramex, aku, ibu, bapak, mas, karo mbak mudun ning Stasiun Tugu mangkat soko Balapan, Solo. Lumayan cepet numpak sepur Joga Solo mung mangan waktu sak jam. Ora kroso reti-reti wes tekan Yogya. Soko Stasiun Tugu gari mlaku ngetan sitik juk ngidul uwes tekan Malioboro.

Sepanjang dalan Malioboro akeh banget bakul kaki lima. Para bakul sing dodolan iku jajakke beragam produk mulai kerjainan, sandangan, nganti panganan. Aku bingung ameh pilih sing ndi tur regane murah-murah bingit. Sopo seng ora kepengen tuku.

Bapak tuku sandal, ibu tuku daster, mbak tuku kaos, mas tuku sabuk. La aku tuku opo? Iku sing ning sirahku mikir ora uwes-uwes. Mlenga mlengo akhire aku milih tuku sandal wae. Itung-itung sandalku wes ameh jebat mumpung regane murah tur iso dinyang tak sikat wae.

Sandale regane 40 ewu tapi iso tak nyang 15 ewu. Murah tenan tur iki asli made in Jogja hahaha. Ora kroso waktune wes ameh sore juk aku kaliyan sekeluarga bubaran lan mlakuneh neh Stasiun Tugu. Terus tuku tiket lan balik ning Solo maneh. Seneng tenan dino iku.

Meski mung sidono ora utuh mergo aku mangkate wes rodo awan, aku seneng banget. Sak ora orane balik Solo wes gowo oleh-oleh. Bakpia, gethuk, gudeg, dan lain lain sing ameh tak caoske simbah. Mayan oleh gratis sandal lan panganan plus jalan-jalan ke kota pelajar.

Jika menurut kamu ulasan ini bermanfaat, jangan lupa untuk share ke FB atau Twitter lewat tombol berbagi di bawah ini. Siapa tahu ada teman kamu yang sedang membutuhkan artikel serupa informasi tentang Contoh Cerkak Bahasa Jawa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Liburan ke Malioboro