Wisata ke Bali dalam Cerkak Bahasa Jawa, Pengalaman Pribadi Study Tour


Cerkak Bahasa Jawa – Iki contoh pengalaman pribadi aku pas study tour ning Bali, wisata ning Tanah Lot, Pantai Kuta, Legian, karo Danau Bedugul. Cerita cekak Bahasa Jawa iki nyeritakke pas kedadean lucu ning Pantai Kuta. Dadi, mungkin tepate cerkak Bahasa Jawa lucu iki ceritane.

Cerkak Bahasa Jawa Sekolah
Cerkak Bahasa Jawa Lucu

Pantai Kuta iki salah siji pantai sing paling terkenal ing dunyo. Akeh wisatawan sing dolan ning kene khususe wisatawan soko mancanegara utawa wisatawan asing. Nah iki cerita lucu pas aku ra sengojo ngobrol karo bule soko Inggris.

“Anda tahu menuju jalan Pantai Kuta terdekat?” bule Inggris iku takon marang aku.

Aku batin, iki wonge ora iso boso Indonesia lancar. Yen aku nyauri karo boso Indonesia, mesti wonge yo ora dong. Yowes aku tak njawab karo boso linggis wae sak kenane.

“Go ahead and tha turn left sir,” saurku.

“Thanks a lot!” saure bule kui.

Alhamdulillah, bulene dong. Tibae aku iso boso linggis juga. Sejam kemudian, aku ameh mbalik hotel gon nginep. Nah, tibae gon ku turu iku sak gon karo bulene mau. Juk aku inisiatif marani lan basa basi karo wonge.

“Helo sir, do you remember me?” jare ku.

“Oh yes, we have met at the street a couple hours ago. But, you’ve been wrong,” jawabe deweke.

Waduh, wrong apane iki. Opo aku salah ngekei arah dalan, aku takon jukkan, apane sing wrong karo bule Inggris iku mau.

“The direction you’ve told me not head to the beach but return to our hotel,” bales bulene.

Owalah, tenan tho. Aku salah ngewehi arah. Malah tak duduhi arah mbalik ning hotel. Koyone aku kudu sinau arah mata angin disik iki. Maklum, soale lagi tis mendarat ning Bali.

Demikian informasi cerita cekak Bahasa Jawa tentang Wisata ke Bali dalam Cerkak Bahasa Jawa, Pengalaman Pribadi Study Tour.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Wisata ke Bali dalam Cerkak Bahasa Jawa, Pengalaman Pribadi Study Tour