Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pengalaman Pribadi Mudik ke Solo


Cerkak Bahasa Jawa NgokoPengalaman pribadi lebaran di Solo ini adalah contoh cerita cekak Bahasa Jawa yang disajikan dalam Bahasa Jawa Ngoko. Menceritakan bagaimana pengalaman mudik seorang anak ke Surakarta pada libur Lebaran tahun lalu.

Cerkak Bahasa Jawa Ngoko
Cerkak Bahasa Jawa Ngoko

Preinan lebaran tahun wingi aku lan sekeluarga mudik ning Solo. Koyone, tahun iki juga bakal mudik ning Solo maneh. Pengalaman tahun wingi cukup unik. Ceritane, aku, bapak, ibu, mas, lan mbak ameh mudik ning Solo numpak kereta. Eh, tiket keretane entek.

Sing marai lucu ora mergo tikete sing entek nanging bapak salah informasi soal tiket iku. Dadi ceritane, pas ameh mangkat ning stasiun, kabeh wes nyiapke opo wae sing dibutuhke. Ngopo ora tuku tiket adoh adoh dino sakurunge, mergo iki numpak kereta lokal. Dadi, kemungkinan tiket entek sitik.

Nanging, pas ning stasiun ana pengumuman yen tikete entek. Wah, bapak wes panik. “Pie iki, tikete entek. Padahal kabeh do wes siap. Opo numpak bis wae yo, naggung iki,” ngendikane bapak. Ibu juk golek informasi ning bagian informasi.

“Pener yo tiket ning Solo enten?” pitaken ibu. “Telas bu nanging kagem sepur sepur tertentu. Sepur eksekutif lan bisnis misale. Yen sepur lokal misale pramex nopo madiun jaya tesih ing jam-jam tertentu,” saurane wong costumer service.

Wah iki. Tibae bapak salah informasi. Bapak mung krungu informasi setengah-setengah ora utuh. Akhirre panik dewe. Aku lan liane melu panik. Untung ana ibu sing setiti lan golek informasi kanggo konfirmasi. Akhire, aku lan sekeluarga iso mudik ning Solo.

Demikian cerita cekak bahasa jawa ngoko tentang liburan mudik ke solo di kategori Cerkak Bahasa Jawa Ngoko.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Ngoko Pengalaman Pribadi Mudik ke Solo