Cerkak Bahasa Jawa Pendek Nikmatnya Buka Bersama


Cerkak Bahasa Jawa Pendek – Nikmatnya buka bersama di bulan Ramadhan adalah tema cerita cekak Bahasa Jawa kali ini. Disajikan dalam Bahasa Jawa ngoko, pas buat kamu yang sedang belajar Bahasa Jawa. Berikut cerkak Basa Jawa selengkapnya.

Cerkak Bahasa Jawa Pendek
Cerkak Bahasa Jawa Pendek

Dino iki aku ameh buka bareng ning langgar cerak omah. Iki pengalaman pertamaku buka bareng ning luar omah. Biasane, aku mung buka ning omah karo keluarga. Kali iki aku pengen jajal pengalaman bedo buko ning jobo, udu ning cafe, restoran, opo mall, nanging ning masjid.

“Bu aku mengko buko ning jobo yo,” aku ijin marang ibuku. “Buko nandi le?” ibuku pitaken. “Mung ning langgar cerak prapatan bu,” saurku. “Ojo mangkat mepet adzan. Budalo jam limo sore,” ibuku mangsuli.

Aku wes oleh izin karo ibu rep buko ning langgar cerak omah. Aku telepon kancaku meh budal bareng mergo wingi wis janjinan. “Pie ko sore sido tho?” pitakenku. “Oke sido, mengko tak ampiri,” bales kancaku si Andi.

Aku muni marang si Andi sing rep ngampiri jam limo pas ojo mepet adzan sesuai arahan ibu. Pas jam limo sore si Andi teko juk aku karo deweke mangkat bareng ning langgar. Tekan langgar ana tausiah sing dipimpin pak ustad Haji Sobari. Tema tausiah iku tentang “Keutamaan Ramadhan.”

Wetengku wes mulai kluruk pertanda yen aku luwe banget. Nanging, tetep tak tahan mergo waktu buko wes sitik kas. Pas jam limo punjul 43 menit akhire adzan mahgrib berkumandang. Aku juk buka karo jamaah, diwiwiti ngumbe es teh manis juk maem nasi kotak. Bar iku juk sholat mahgrib juk bali juk mangkat maneh ning masjig taraweh.

Demikian cerita cekak Bahasa Jawa tentang nikmatnya buka bersama di masjid dalam kategori Cerkak Bahasa Jawa Pendek.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Pendek Nikmatnya Buka Bersama