Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Kegiatan Bulan Ramadhan


Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi – Sebentar lagi akan memasuki bulan ramadhan. Bulan yang penuh berkah dan menawarkan sejuta pahala. Berikut Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi tentang bagaimana kegiatan di bulan ramadhan.

Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi
Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi

Bulan Ramadhan tahun iki aku pengen tambah pahala sing akeh. Aku wes ancang-ancang bakal ngebaki amalan ibadah sing ra mung poso, taraweh, tadarus, nangin amalan liane sing mendukung ibadah ing bulan ramadhan.

Koyoto, nulung sesama, bantu ibu bapak ning omah, opo melu kegiatan buka bersama nanging pas ora mangane thok. Misale wae melu masak hidangan buko atau melu nyiapke hidangan pas arep sahur. Melu gugah wong sahur iku juga termasuk amalan ibadah loh.

Aku wes kanda karo bapak ibu perihal niatan iki. Bapak ibu ngendiko oke lan dekne kabeh dukung aku. “Karepmu le, asal iku kegiatan bermanfaat lan datangke pahala. Nanging, aja mung ngelakokke kegiatan iku mergo koe pengen pahala, nanging, nglakokke kegiatan itu mergo gusti Allah,” pesen bapakku.

Ibuku yo manggut-manggut soal iki. Aku yo sadar yen iki memang kudu ikhlas tanpa pamrih lan mung ora ada tujuan liane kecuali Allah SWT. Diluk kas bulan Ramadhan wes teko. Aku ora sabar banget. Yen aku due segudang rencana, opo rencanamu?

Demikian contoh Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi tentang kegiatan di bulan Ramadhan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Kegiatan Bulan Ramadhan