Contoh Cerkak Sekolah, Hari Pertama Masuk Sekolah Setelah Libur Panjang Lebaran


Contoh Cerkak Sekolah – Libur panjang lebaran telah usai. Kini saatnya kamu beraktivitas kembali di sekolah untuk menimba ilmu pelajaran dari ibu dan bapak guru. Berikut contoh cerkak Bahasa Jawa ngoko singkat tentang cerita pengalaman hari pertama masuk sekolah selepas libur idul fitri selesai. Mari kita simak bersama.

Contoh Cerkak Sekolah Hari Pertama Selepas Libur Panjang

Pas wayah sekolah, aku rumangsa seneng pisan iso sinau neng ruangan kelas sing sejuk, nang esuk dina sing becik iki, ati riang kaya esuk ngangenke srengenge, oh senenge aku bisa sinau karo kanca-kanca sing sok sok ngesali lan nyenagi ati, nang wektu sinau matematika nggawe jantung aku mbledos karo rumus-rumuse, ngono uga karo piwulang kimia, fisika lan basa inggris.

Contoh Cerkak Sekolah
Pas wayah leren, legane iso ngliwatake piwulang sing matahke semangat karo rumus-rumuse, aku metu saka kelas kanggo nyenengna weteng sing kosong, wektu nganti menyang kantin, aduh aku lali gak gawa dhuwit jajan, nuli aku kesal kaya geni sing nyambar banyu, ya wis ta kuwi nyat kaluputan aku kepriye pun aku kudu nrima resiko iki, teka kanca becik aku dheweke traktir aku pangan, nuli ati iki kaya banyu sing menyambar geni, karo senenge, aku ngucapke matur nuwun kanggo best friend aku kui.

Pas wayah mlebu menyang kelas, aku rumangsa wedi karo piwulang rumus-rumus matematika, dumadakan neng kelas sinau basa Indonesia oh senenge ati aku kaya bengi ngangenke bulan, senenge ora ketemu padha rumus-rumus jengkelke kuwi, aku bahagia tenan sinau tanpa rumus, ati riang nyigar angkasa, dumadakan bel muni, yeee mulih, waca doa, wenehi bekti nang guru, nuli mulih menyang omah karo ati sing membisik langit.

Demikian cerkak Bahasa Jawa singkat hari ini dan jika berkenan kami harap untuk berbagi ke Facebook atau Twitter. Tunggu koleksi berikutnya esok untuk kategori Contoh Cerkak Sekolah.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Cerkak Sekolah, Hari Pertama Masuk Sekolah Setelah Libur Panjang Lebaran