Cerpen Bahasa Jawa Tentang Persahabatan Terbaru 2015


Cerpen Bahasa Jawa Tentang Persahabatan – Jenengku Yunita, aku kelas 6 SD. Aku nduweni 6 sahabat, klebu aku, awake dhewe uga siji kelas. Sahabat aku ana Dayyah, Ani, Ivana, Eka, lan Sabila. Dekne kabeh kabeh sahabat paling becik aku. saben aku sedhih, dekne kabeh sanuli ana gawe aku. sawalike, saben dekne kabeh sedhih aku uga sanuli ana gawe dekne kabeh.

Cerpen Bahasa Jawa Persahabatan
Contoh Cerpen Bahasa Jawa Tentang Persahabatan.

Saben dina awake dhewe sanuli bareng terus. Nganti-nganti leren bareng, pangan bareng, mulih sekolah bareng, bakune sarwa bareng. Ning wayah dina Jemuwah kemarin, kelas aku dikongkon memeriksa buku kanca-kanca sekelasku. aku meriksa buku sing ora ana jenenge.

Sabila ngewangi aku kanggo nggoleki ngerti sapa sing nduwe buku kuwi karo cara ndeleng tulisane lan ndeleng buri buku. Amarga bokmenawa wae tulisan kuwi aku kenal. Lan neng buri buku kuwi ana tulisan “Aku ora seneng Ivana lan Yunita.” Aku ngenali tulisan kuwi. Kuwi buku Dayyah, sahabat aku dhewe. Jebulna sifat Dayyah beda karo apa sing aku delok neng ngarep mata aku.

Wayah dina Rabu, aku lan Ivana ndeleng ana Eka lan Ani. “Kali arep pileh aku padha Ivana utawa Dayyah? Yen pileh Dayyah kowe aja dolan padha aku lan Ivana,” takon aku lan Ivana. “Awake dhewe pileh kowe, emang ngapa?” takon dekne kabeh. “Awake dhewe meneh neson padha Dayyah,” jawab aku lan Ivana.

Baca juga: Contoh Cerkak Bahasa Jawa Persahabatan Tiga Remaja.

Nuli dina Kamis aku lan Ivana, nemoni Sabila. “Sabila, kowe arep pileh aku padha Ivana utawa Dayyah? Yen kowe pileh Dayyah kowe aja dolan padha awake dhewe kabeh,” takon aku lan Ivana. “Opo sih? Kok mileh-mileh, kanca kabehe ping padha,” saur Sabila. Nuli aku lan Ivana njawab “Yaelah, sok banget sih kowe.”

Akhire Sabila mileh Dayyah dadi sahabate. Aku mung pesen wae supoyo Dayyah lan Sabila arep walik dadi sahabat awake dhewe meneh. Aku uga bersyukur marang Allah amarga 3 sahabat aku mileh aku. Aku pitaya Sabila salah mileh sahabat, amarga Dayyah anak sing tukang goroh. Padahal ta, wongtua Dayyah wis dadi haji. Demikian artikel contoh Cerpen Bahasa Jawa Tentang Persahabatan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerpen Bahasa Jawa Tentang Persahabatan Terbaru 2015