5 W 1 H dalam Bahasa Jawa Berita Terbaru


5 W 1 H dalam Bahasa Jawa – Warga kutha Bogor, Jemuwah (11/1) mudhunke lan ngobong baliho lan spanduk-spanduk berukuran gedhe para calon wali kutha lan pasangane sing wektu iki wis kepasang neng kabeh ruas dalan utama lan perumahan neng kutha Bogor.

5 W 1 H dalam Bahasa Jawa

Sethithike ana 25 baliho lan saakeh papat spanduk-spanduk sing dimudhunke lan kaobong massa. Aksi iki dipanggedheni Syarief Muhamad Noor, salah sawong tokoh masyarakat neng Bogor.

Dekne kabeh nglakoke aksi iki amarga nganggep baliho lan spanduk-spanduk kuwi wis mekewuhi pemandangan lan durung tiba wektune kanggo kampanye Pilkada Bogor sing anyar arep neras April 2009 neka.

Cassa sacara ngiring muteri kabeh area kutha Bogor lan mudhunke siji poro siji baliho lan spanduk kesebut. Saka puluhan baliho sing dimudhunke lan kaobong kuwi akeh diantarane mempampang rai Dody Rosadi, sing saiki isih jabat Sekertaris Daerah Kota (Sekdakot) Bogor dampingi wali kutha saiki damari Budiarto.

Unsur 5 W 1 H:

Opo: kabar kesebut babagan pamudhunan lan pangobongan baliho lan spanduk-spanduk berukuran gedhe para calon wali kutha.

Neng endi: kadadean pamudhunan lan pangobongan baliho lan spanduk-spanduk berukuran gedhe kesebut kedadean neng Bogor, neng dalan utama lan perumahan.

Kapan: Peritiwa pamudhunan lan pangobongan baliho lan spanduk-spanduk berukuran gedhe kuwi kedadean nang dina Jemuwah, 11 januari 2008.

Sapa: kadadean pamudhunan lan pangobongan baliho lan spanduk-spanduk berukuran gedhe kesebut dilakoke saka para warga kutha Bogor sing dipanggedheni Syarief Muhamad Noor.

Geneya: kadadean pamudhunan lan pangobongan baliho lan spanduk-spanduk berukuran gedhe kuwi kedadean amarga baliho lan spanduk kesebut mekewuhi pemandangan lan kampanye pilkada isih suwe meneh.

Kepriye: kadadean pamudhunan lan pangobongan baliho lan spanduk-spanduk berukuran gedhe kesebut dilakoke para warga sing sacara ngiring muteri kutha Bogor lan mudhunke siji poro siji baliho lan spanduk sing ditemoni. Demikian 5 W 1 H dalam Bahasa Jawa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : 5 W 1 H dalam Bahasa Jawa Berita Terbaru