Contoh Pengalaman Pribadi Bahasa Jawa yang Lucu Terbaru


Cerkak Bahasa Jawa Lucu – Embuh mloto embuh konyol ning sing mesti ngisinke banget kanggo aku. Wayah aku isih SMA ana sing jenenge tes nglangi padha guru Olah Raga. Kedadene taun 2002 nuli. Aku Sekolah neng SMA 2 Bandung. Lokasi nglangi neng siji kolam nglangi wisata sing lumayan adoh saka Sekolah.

Pengalaman Pribadi Bahasa Jawa yang Lucu Terbaru
Pengalaman Pribadi Bahasa Jawa yang Lucu Terbaru

Nganti neng lokasi, aku ora melu nglangi. Aku mung tebar pesona neng pinggir kolam karo klambi pepak alias ora bukak kelambi, aku tebar pesona menyang wedok-wedok sing meneh nglangi, kabeneran wedok sing aku dhemen uga meneh asik nglangi.

Banjur ana 3 wong bocah SD uga melu nglangi. Aku teras nggunakne kesempatan ben gebetan makake kahyun-hyun ndeleng aku. Aku ethok-ethok dadi instruktur nglangi.

“Yo kowe nelu saiki gunakne gaya kupu-kupu. yo cepet!” aku kandha menyang 3 bocah SD kuwi. Mata aku didelok dekne kabeh karo kedhep menehi isyarat ben dekne kabeh manut.

“Wis bang, saiki gaya karo dene?” takon sawong bocah.

“Oke! saiki gaya kodok. Yo buruan,” kongkon aku.

“Iyo bang!” balas dekne kabeh nelu.

Gebetan aku makake salut padha aku, dheweke ngira aku bener-bener pelatih nglangi. Aku iso ndeleng saka sudut mata lan eseme. Kuwi nggawe jantung aku berdebar. Padahal aku padha pisan ora bisa nglangi.

Dumadakan lagi asik-asiknya menehi kongkon neng pinggir kolam nglangi, kanca aku sing iseng banget nyurung aku nganti tiba kecebur menjero kolam nglangi. Aku kelelep, rudatin payah aku menyang raen banyu ning tetap ae awak aku tiba menyang banyu meneh, arep mati aku.

Untungnya ana sing nulung. Apes, sing nulung aku 3 bocah SD sing aku kongkon. “Saiki gaya karo dene bang?” takon telu bocah kuwi. Demikian contoh pengalaman pribadi bahasa jawa yang lucu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Pengalaman Pribadi Bahasa Jawa yang Lucu Terbaru