Artikel Pengalaman Libur Sekolah dalam Bahasa Jawa Ngoko


Cerkak Bahasa Jawa Ngoko – Hai, jenengku Alyssa. Mau, aku nrima rapot semester 1. Aku seneng amarga ranking 1. Bapak lan embokku bangga banget. Mula, bapak lan embokku ngajak aku liburan menyang Bali. Kabeneran, sedulur sing wis dakkangenke kuwi tinggal neng Bali. Mula, dina iki aku njaga-jaga kanggo lunga menyang Bali sesuk.

Pengalaman Libur Sekolah dalam Bahasa Jawa Ngoko
Pengalaman Libur Sekolah dalam Bahasa Jawa Ngoko

Esok esuke, bapak lan embokku ngandhanekne aku menawa awake dewe ora numpak pesawat. Juk tibakno numpak mobil nganti Surabaya, nuli munggah kapal menyang Bali. Dalan saka omah nganti Surabaya suwe, ning aku tetap seneng amarga pemandangan sing becik.

Nganti neng Surabaya, awake dewe munggah kapal. Aku nganggo ‘skype video call’ liwat iPad bapakku kanggo berkomunikasi bareng sedulurku, Kayla. Aku ngomongke menawa awake dewe wis menuju dalan menyang Gilimanuk. Kayla ngomongke menawa bapake arep jemput neng Gilimanuk.

Nganti awake dewe tekan neng Gilimanuk, ujung pulau Bali kanggonan kulon, awake dewe juk dipethuk bapake Kayla. Aku nyeluk bapak Kayla “pak-lik Tito” amarga jeneng bapak Kayla yaiku Tito. Lagekne aku nyeluk embok Kayla “bulik Ruth” amarga jenenge yaiku Ruth. Sabaenene, Bali tetep becik kaya wektu ping paling akhir aku menyang Bali.

Nganti neng omah Kayla, Kayla teras mlayu saka omahe lan memelukku. Nganti-nganti Kayla nangis amarga kangen banget. Awake dewe juk mlebu menyang omah Kayla lan ngobrol. “Alyssa, aku lagi nggawe kue. Awake dhewe gawe bareng ayo!” ajak Kayla. “Ayuk, pantesan kowe nganggo celemek,” tembungku karo gumuyu cilik.

Awake dewe nggawe roti chocochips. Iki padha kaya good time, ning rasane sethithik pahit. Ning aku rumangsa cookies iki tetap enak. Kayla mulangi aku amarga aku wis radha lali cara nggawene. Awake dewe pun kedadeyan nggawene. Rasane tibae enak. Aku diwenehi setoples chocochips cookies kanggo oleh-oleh. Kayla nyat sedulurku sing becik.

Awake dewe mung loro minggu neng Bali. Aku sedih banget. Rasane cepet pisan. Aku uga sedih mungkur Kayla. Ning, aku kudu nrima. Nganti neng omah, aku bener bener kaget. Ana Kayla neng omahku. Jebulna, bapak wis rencanaake kabeh. Turah turah liburan iki dakentekake bareng Kayla. Liburan iki tenan nyenengna. Demikian artikel pengalaman libur lebaran dalam Bahasa Jawa ngoko.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Artikel Pengalaman Libur Sekolah dalam Bahasa Jawa Ngoko