Contoh Pengalaman Pribadi Menggunakan Basa Jawa Liburan di Pantai


Cerkak Bahasa Jawa - Yo ngene iki kaanan kolam nglangi neng perumahan gue wektu iki. Minggu ngarep kami mapat, Sofia, Roni, Rini lan gue, Deni -iya, gue ngerti jenenge jeneng pasaran kabeh. Panulise ora kreatif- bakal berencana mengunjungi siji pantai lan diving neng kono. ning masalahnya si Roni anak Palembang iki sinkophobia alias wedi tenggelam -ya iyaa kabeh wong yen tenggelam uga wedi. wedi banyu sih. mula awake dhewe ngupadi atos melatihnya kanggo nyebur menyang dalem kolam. nganti ramai didelok wong. rusuh nih.

Pengalaman Pribadi Menggunakan Basa Jawa Liburan di Pantai
Pengalaman Pribadi Menggunakan Basa Jawa Liburan di Pantai

“Daku ora pengen melu! luwih becik daku nongkrong neng wit jengkol bareng kalong lan sundel bolong!” rengeknya.

“Dasar cengeng! anak militer kok wedi ama banyu.” tembung Sofia tegas karo menendang geger Roni ben cepet medelake awake.

Roni ikia uga anak militer sing wis keliling nusantara. Kali, Papua, Nusa Tenggara nganti Nusakambangan (loh?). neng panggon bapake sanuli ana sekolah khusus kanggo dekne kabeh sing bisa dikandha bertaraf militer. Tentunya uga ana nglangi. Kagak kebayang ebo tersiksanya anak kuwi. Roni cerito nek latian nglangi dianyak, dheweke dadi most wanted. dheweke sanuli diburu lan diburu nganti dheweke kudu nggunakne latian lompat pagar.

Sofia nyoba menceburkan Roni. Sementara Rini mung linggih neng pinggir kolam karo bengong ndeleng awake dhewe. anak sing siji iki rada aneh uga kepribadiannya, kayaknya kepribadiannya ganda. dheweke uga kerep diceluk. embuh emboke ngidam apa pas meteng dheweke, iki anak ngomongnya alon, kadang rada serem, kadang uga kepolosannya rada kocak. tau kedaden awake dhewe mapat pengen nyoba jojoh sedulur, melubangi sethithik lulang awake dhewe ben getihan lan nyijekne driji awake dhewe ben getih awake dhewe menyampur. awake dhewe mung butuh dom jahit kanggo melubangi ujung driji awake dhewe.

“dudune kuwi kurang gedhe?” tembung Rini karo nunjuk dom jahit sing dakcekel. Sontak kami bingung.

“awake dhewe arep ngisin paku kuwi menyang driji awake dhewe ta?” takone karo rai polos.

“awake dhewe kagak bakal ngelakuin kuwi.” tembungku sethithik bergidik krungu tembungane. Gue mengintip neng burine dheweke wis njagakne palu. Hiiiii..

Ok, let’s stop this horror and come back to reality. BYUUARR!!! akhire iki anak siji sukses dicemplungin. abot uga sih awake, ditambah powernya sing nyaris madhani Olga Syahputra yen ketemu ula.

“Gimana, seger ta, nyebur menyang kolam?” tembung Sofia. awak awake dhewe ngloro wis teles kringet dhisikan.

“Ron?” ora krungu jawaban.

“Ron!?” hening.

“Eh, Rin, kolam sing dangkal kuwi neng ujung kiwa apa tan?” takonku.

“sing tan,” turene.

“dudune lo kandha sing kiwa sing dangkal?”

“aja salahake gue sakebake, iki kepribadian gue sing liya..”

“Dasar psikopat, menehan pira dalem sih ni kolam. Kagak gede-gede amet ni kolam. paling dalemnya uga cuman 3 me… ter” Sofia kaget ndeleng papan wates kedhuwuran banyu kolam. modar.

panjaga kolam pun cepet teka. turah dinaa dientekake kanggo nyenengna Roni saka stress pasca trauma sing bakal ngener menyang depresi abot (alias Edan).

akhire, dina H pun tiba. awake dhewe kabeh lagi ana jero mobilnya Sofia sing dikendarai saka supirnya. kepriye karo Roni? awake dhewe kedadeyan menculiknya, nalenine lan nggawane neng bagasi bareng karo barang-barang kami lan ya ora, LAH! si Roni kedadeyan kami bujuk kanggo melu teka. dheweke arep melu tanpa mungsuhan. apa amarga peletnya si Rini? jebulna si Roni kedadeyan dibujuk gara-gara ngerti bakal ditraktir iwak nila oseng jengkol kedhemenane.

jebulna kewedene lan nyawanya bisa diregani karo saajang panganan. sing regane lumayan uga sih. jero sakedhep, kami mapat nganti menyang pantai sing kami tuju.

“sakedhep saka Hongkong! telu jam plus macet lu kandha sakedhep? kokehan molor sih lu!” tembung Sofia sewot.

Huh, iya deh, sakwise 3 jam pun akhire awake dhewe nganti. Dasar tomboy. Yep, siji pantai sing segar angin berhembus sepoi-sepoi, ombak terus menderu mengasah watu karang, banyune sing bening ngaton pantulan dasar pantai, suwara manuk camar dadi melodi dhewe kanggo alam. ning kami ora teras menikmati pantai lan nglangi kayak bebek. Sasaran awake dhewe yaiku siji omah lan siji kapal neng dermaga sing nyawiske wisata menyelam.

dalan pun arep cepet dianyak, sakwise nganggo kelambi nglangi sing ketatnya ora kira, sandhal sikil bebek, tabung gas oksigen separo kg lan helm kaca sing mirip padha akuarium iwak mas koki. si Roni tetap wae rudatin diajak nyebur lan sesekohan neng lantai (gawe wong sunda mesti ngerti arti sesekohan).

“Ah, wis ta, daku ora melua! Stress daku membendung rasa wedi iki. delok, daku mung terhempas neng paturon, nggering-nggering nganti gering gara-gara depresi neng kardus. Daku linggih wae neng kapal karo ombe es kambil.” Rengeknya.

“Haalah! dikok! yen ora arep nyebur mending dadi umpan iwak hiu wae. lumayan ta? awake dhewe nelu bareng pak supir bisa pangan sirip hiu?” guyonku. Demikian cerkak Bahasa Jawa pengalaman pribadi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Pengalaman Pribadi Menggunakan Basa Jawa Liburan di Pantai