Riwayat Logo Google dalam Bahasa Jawa, Mulai 1998 Sampai September 2015


Riwayat Logo Google – Ana sing seje nang dina iki, Selasa (1/9) tepate ameh mlebu dina Rabu utawa ameh tanggal 2 September 2015 neng laman aplikasi Google Now. Ana sacacah logo Google terpampang berderet pitu karo tembung Riwayat Logo Google ket adeg nganti 1 September 2015. Deloken urutan gambar neng ngisor iki saka kiwa dhuwur menyang ngisor tan searah dom jam:

Riwayat Logo Google
Riwayat logo Google mulai ngadek taon 1998 nganti September 2013.

Taun 1998, Larry Page lan Sergey Brin (sing awake dhewe kengerteni sing ngedeake Google) nggunakne logo Google ping pisan sing sederhana banget neng situs dekne kanggo proyek wektu kelulusan saka Universitas Stanford. Isih taun 1998 neng bulan Agustus, metu Google Doodle ing ilustrasi manungso neng aksara “O” kanggonan tengah. Ngiringaken pesan nek ora lagi neng kantor amerga nekani festival Burning Man.

Nang taun 1998 ing bulan September, Google wis nganggo domain .com lan ngucul versi beta kanggo dipublikasikan menyang publik. Bulan Mei 1999, logo Google bali ngowah sing saiki karo dhemokan aksara Catull sing cukup bedo karo sijine. Mei 2010, sethithik diubah karo mbuwang utawa ngurangi efek bayangan. Logo Google luwih padhang. Bulan September 2013, logo diubah maneh sing dipadhakne tipografine. Lan saiki, 1 September 2015 logo Google bali ngowah dadi koyo ngene:

Riwayat Logo Google
Riwayat logo Google anyar mulai 1 September 2015.

Situs Googleblog nulis, Google nyat ngenalake logo anyar dekne kabeh dadi identitas sing mewakilke kepriye Google sing ping pisan lair kanggo laman browser desktop saiki tandhang gawe neng akeh perangkat. Iki video sing nggamblangna owah-owahan logo kesebut.



Kepriye manut kowe karo owah-owahan logo Google neng dhuwur? Apa makilake Google neng jaman saiki, siji era sing bokmenawa nang taun 1998 durung ana neng pikiran Brin lan Page? Riwayat logo Google iso gambarake kepriye Google sajrone iki, saka mesin panggolek sing saiki berevolusi dadi imperium internet sing ora duwe wates (source).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Riwayat Logo Google dalam Bahasa Jawa, Mulai 1998 Sampai September 2015