Contoh Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Terbaru Wisata ke Bali 2016


Contoh Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Terbaru – Griya yaiku sawong prawan wadon sing ayu lan gemati. Dheweke nduweni akeh kanca sing nduwe jeneng Arin, ayu, Tania, Reina, lan beberapa anak lanang. wektu iki, kabeh murid-murid sekolah lagi ndalani libur dawa. Murid-murid pun akeh sing berlibur menyang njaba kutha. ning, ora kaya Griya lan kanca-temanya sing mung dolanan bareng.

Contoh Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi
Contoh Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi

“Eh, kanca-kanca gimana mengko sore awake dhewe kabeh kumpul neng lapangan sing ana neng cedhak omah nek sophie?”. ujar zidan. tembung wong-wong mbah putri sophie yaiku mbah putri sing paling galak neng desa iki. “oke deh” jawab gilang lan sing liyane.

nang sore dina, griya lan kanca-kancane ngumpul neng lapangan sing ana neng cedhak omah nek sophie. sakwise kabeh kanca-kanca wis ngumpul, dekne kabeh kebingungan banget amarga mikirke dolanan apa sing arep didolanke.

“dolan apa ya dina iki? dolan iki jeleh, kuwi jeleh, dadine awake dhewe dolan apa nih?” keluh arin. “iya ni awake dhewe dolan apa dadine, yah?” ujar griya. “gimana yen awake dhewe dolan pangora umpat” tembung arin “ora ah, permainnan kuwi njelehake!” tembung joni.

amarga ora ana sijia dolanan sing arep didolanke saka dekne kabeh, akhire saka salah siji kanca griya ana sing ngusulake “kepriye yen awake dhewe nyritani babagan liburan taun nuli” tembung ayu. dekne kabeh pun dadi riuh amarga nyeritoke liburan dekne kabeh masing-masing.

Tiba wektu genten sing nyritani yaiku Tania. wektu Tania pengen nganyak nyritani, dumadakan dheweke krungu suwara wong sing lagi mbukak lawang omah. cekkreeek… “Hei, kowe krungu samubarang sing aneh, ora?” tembung tania. “apa?” takon Gabriel. “kayane iii…tu suwara lawang omah mbah putri galak kuwi, deh?” ujar ayu.

dekne kabeh pun keweden banget, apalagi sakwise krungu mbah putri kuwi memergoki dekne kabeh. “hei, kowe!” ujar si mbah putri kuwi karo nggawa siji sapu. “mlayu!” komando arin. “whuaaa” bengokan anak-anak menggempar. dekne kabeh pun mlayu sakuwat tenaga lan nggoleki persembunyian sing aman.

“ehh kanca-kanca kepriye nih, aku wedi banget karo mbah putri kuwi!” ujar zidan. “kanca-kanca awake dhewe sembunyi wae neng kana!” tembung zidan karo mlayu menyang persembunyian kuwi. Beberapa wektu banjur mbah putri sophie pun nemu persembunyian griya lan kanca-kancane.

dekne kabeh pun digawa sacara peksa menyang siji omah sing ngimbokake saka mbah putri galak kuwi, amarga neng njaba sedhela meneh arep mudhun udan. sakwise nganti neng omah mbah putri sophie, mbah putri kuwia menehi dekne kabeh saajang gorengan gedhang lan sacangkir coklat panas. “te..te..rima asih nek” ujar reina karo keweden. “padha-padha..” tembung mbah putri kuwi. banjur dekne kabeh anyak wani pitakon marang mbah putri kuwi.

“Nek, ngapa wong-wong neng sekitar kene kerep ngarani galak marang mbah putri?” Ujar griya. “sabenere wayah kuwi mbah putri nduweni putu sing bandel, akhire mbah putri pun mbalekne putu mbah putri marang wong tuwane. sakwise kedaden kuwi, wong-wong nyeluk mbah putri karo aran mbah putri galak” ujar mbah putri kuwi karo nggawa wedang kanggo dekne kabeh. “ooooh, dadi ngono ceritone nek” tembung zidan. “yah, ngonoa nak” tembung mbah putri kuwi.

akhire sakwise anak-anak meruhi menawa mbah putri kuwi sabenere ora ngimbokake, dekne kabeh kerep pisan dolanan lan mengujungi menyang omah mbah putri sophie kuwi lan mbah putri sophie kuwia wis mengangap anak-anak kuwi kaya putu nya dhewe lan sawalike. Demikian Contoh Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Terbaru.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Terbaru Wisata ke Bali 2016