Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Terbaru 2016


Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Terbaru 2016 – Sore dina sing panas banget, nang dina Sabtu udhar 17 Agustus 2013, aku bareng kanca-kancaku yaiku Rina, Eka, Ratna lan Ratih, njaga-jaga kanggo meloni kemempengan lomba perayaan dina kemerdekaan. Akeh lomba-lomba sing aku meloni, lomba sing mlebu final lan paling berkesan yaiku lomba balap karung bareng rencang-rencang.

Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Terbaru 2016

Pancen rekasa sih rasane pas kudu loncat nganggo karung, otomatis loncatan sing awake dhewe lakoke kudu refleks supaya seimbang, lan aku ngupadi kanggo menyeimbangkanya, setidakya yaiku keikutsertaanku neng jero lomba iki. Kabeh pamawa lomba balap karung wis jaga kanggo krungokake aba sing dilontarkan.

“Jaga… anyak!!!” bengok Pak Eman selaku pamenehi aba-aba. Lima menit nuli separo saka dalan sing wis keliwatan, dumadakan salah siji kawanku yaiku Eka neng sisihku tiba tepat neng ngarep dak, dadine ngrekasakne jangkahku kanggo meloncat, Eka ping beberapa ngupadi kanggo tangi ning rekasa banget, bokmenawa amarga sikile terkilir dadine ngrekasakne jangkah dheweke kanggo adeg, akhire Eka kepeksa mandheg saka perlombaan balap karung lan mung dadi panonton neng tengah keramaian warga sing menyaksikan lomba.

Aku wis anyak ngadoh saka panggon mau lan kedadeyan ngobah meloncat ngusul Rina, kapindho kawanku sing ana neng ngarepku rupane meloncat ngono cepet, aku ora pengen keri kanggo cepet nganti tekan garis finish.

Karo sakuwat tenaga aku ngupadi meloncat karo cepet, ning demen kecepetanku anyak lemah, Rina sing mau neng buriku saiki anyak ngobah maju ngusul aku, ora nganti dikono, aku ngupadi mimbuhi kecepetan loncatan luwih cepet meneh lan akhire aku kedadeyan liwat Rina. Saiki targetku kudu bisa liwat 2 wong sing ana neng ngarepku, yaiku Ratna lan Ratih, ning aku uga kudu tetap waspada yen-yen Rina pamburiku kedadeyan nuleni aku bali.

Nyat abot ngumpulake bali tenaga sing isih turah karo kringet sing bercucuran neng kening, mawa panase awan dina, aku abaikan karo isih fokus kanggo mburu 2 wong kancaku sing ana neng ngarep. Kecepetan loncatan dekne kabeh ngloro apik banget dadine ping beberapa aku muwuhi kecepetan loncatan, kecepetan loncatan dekne kabeh tambah kencang. Bener-bener linuwih aku pun mbutuhake kecepetan loncatan ekstra kanggo bisa menandingi dekne kabeh, karo beberapa tenaga sing isih turah lan semangat 45 padha karo dina kemerdekaan sing lagi dirayakan, akhire aku kedadeyan liwat Ratih, targetku pun tinggal siji wong meneh yaiku Ratna.

Karo garis finish sing tinggal ngisihake beberapa loncatan meneh, aku ngupadi mburu Ratna, ning kecepetanku melemah bokmenawa amarga kelelahan lan tenagaku sing terkuras cukup akeh, ora kinira Ratna pun kedadeyan nuleni aku mencapai garis finish lan metu dadi juara 1 neng lomba balap karung final kesebut, nuli aku dadi juara 2 lan disusul Ratih dadi juara 3.

Aku nyat kudu ngakoni yen Ratna sing cepet, mbasi ora metu dadi juara 1, ning aku seneng amarga bisa liwat kecepetan Rina lan Ratih sing kecepetan loncatannya padha-padha linuwih. Aku nuli hampiri Ratna sing ket bubar lomba kedelok kelelahan, saiki ngowah karo rai sing berbinar-binar, amarga perjuanganya ora sia-sia nyenengna lomba.

“Slamet ya Rat kowe nyat linuwih!!!” ucapku. “Suwun yooo!, kowe uga linuwih!” balasse. “Padha-padha, suwun!” balasku bali. Sanajan lomba balap karung iki ora ngono membanggakan kanggo sakanggonan wong ning kanggoku, kenangan becik kebungahan-kebungahan sing terselip neng jerone ngono seru, kocak lan berkesan. Lomba bubar kabeh pamawa lan panonton lomba mulih bali menyang omahe dewe-dewe. Demikian Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Terbaru 2016.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Terbaru 2016